New Webid Banner System 1.2

This new banner system allows users to add there own banners from there user control panel

  1. fumanchu

    fumanchu New Member

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2

    Thanks Jason. Yes I realise we need to use the 1.1.1 fees.php file, not the one from the mod zipfile. We actually need to edit the 1.1.1 fees.php to reflect the changes in the zipfile fees file.
    Now that's a tall order for me a amateur to php coding.

    Perhaps there's some on here (hint hint :) ) that know how to incorporate the info re the 2 new items (banner_fee and ex_banner_fee).
    Looks like I'll be shelving this mod until that can be done.
    Oh well, was a good idea, but not yet ready for prime-time. Thanks guys.


    Fu
     
  2. fumanchu

    fumanchu New Member

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    Making some progress now. But still running into errors (I think they're mostly typos in the modded code).
    Can't find which files or where to edit the following display errors (see capture5).
    I looked in Language and all the templates in banners. No joy :(

    capture5.JPG
     
  3. jjjason84

    jjjason84 Donor Donor

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    702
    Likes Received:
    62
    change it to {L_569} and {L_302} in the managebanners.tpl
     
  4. fumanchu

    fumanchu New Member

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    Thanks Jason. Fixed it. My damn search function missed it completely. Looks like I gotta do page by page manual searches.

    Actually I picked up another one and fixed it by doing that.
    In themes/admin/fees.tpl
    find this
    Change to this

    I'm compiling a replacement zip file with all the edited files and their locations. When it's finished & de-bugged, I'll post it here.

    Fu
     
    nay27uk likes this.
  5. fumanchu

    fumanchu New Member

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    Several more issues.

    Problem 1
    When setting up a new banner user acct, The payment gateways options don't display (see capture6)
    Yes they are enabled, and yes fees for this site are enabled. The $10 fee was also set up thru admin so that's in the database.
    Not found in "outstanding payments" or in "list invoices" under the My Control Panel > My Account either (checked there just in case).
    capture6.JPG


    Problem2
    The Delete selected accounts (banners will be deleted) button does nothing. The account to be deleted is still in the database (I checked it thru phpMyAdmin).



    I doubt if the original mod feature would have worked for others in 1.0.0 either as was originally posted. Too many hiccups.
     
    Last edited: May 10, 2014
  6. fumanchu

    fumanchu New Member

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    Now I am really confused ???

    Jason, I have been to your site ubidzz.com to go thru your demo. It seems to work (mostly). That tells me you've tweaked the code some, compared to the zipfile. That's great.
    But I see you have a ad banner advertising the software as...
    That too is fine, nothing wrong with that BUT...

    You also have a feature auction on your front page selling the script for $65.00 USD, thus...

    ubidzz_front_page.jpg


    So which is it? FREE? Or for sale?
    If free, why is it for sale?
    OR, If it's for sale (and works according to your demo), then is that the reason why the downloadable mod zipfile is so crippled?

    I have nothing against anybody making a buck from their hard work, and it's obvious you've worked hard at this. But let's keep things black & white, not grey.


    Fu
     
  7. jjjason84

    jjjason84 Donor Donor

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    702
    Likes Received:
    62
    I have 2 auctions scripts that i have been working on.
    The free script is not as nice looking as my ubidzz.com website but has extra mods added to it like the facebook login and the other one that i am selling is the same as my ubidzz website.

    when i made the new banner system mod it was a long time ago and still needs to be fixed and i have not had time to get to it
     
  8. fumanchu

    fumanchu New Member

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    Fair enough mate. But that banner ad showing it for FREE needs to go, in the interests of integrity. I'll keep plodding on with my version, as I believe I can bash it into shape eventually. :~

    FU
     
  9. jjjason84

    jjjason84 Donor Donor

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    702
    Likes Received:
    62
    if you need help just let me know and post the codes you are having problems with and i will do my best to help you fix the problems
     
  10. fumanchu

    fumanchu New Member

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    Very generous Jason. Much obliged. Most recent snafu's see my post #46 above Problem 1 & 2.


    Fu
     
  11. fumanchu

    fumanchu New Member

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    OK, I've partially solved problem1. I got the paypal entry to display. However I'm guessing I need to edit the pay.tpl in themes. I can do that manually, but is there an admin backend input box to record one's pp merchant details? I didn't see any (option). Would be a tidier way to do it methinks.


    Problem2 is not yet resolved.


    Fu

    EDIT:
    Got some pointers now & will take a few days to sort it all. Will report back with updates when done. Thanks all for putting up with my nagging. Cheers.
     
    Last edited: May 10, 2014
  12. TheWebFanatik

    TheWebFanatik Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Hey Fumanchu, I'd love a copy once you have things worked out.. Keep up the good work!!
     
  13. athera

    athera Active Member

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    282
    Likes Received:
    40
    1.1.1 Update Instructions

    I got this working in 1.1.1 is very simple this is what you have to do

    in the following files: fees.php , editbanner.php, editbannersuser.php managebanners.php newuserbanner.php

    Do a search and replace for
    search for
    PHP:
    $_SESSION['WEBID_LOGGED_IN'
    replace with
    PHP:
    $user->user_data['id']
    and also search for
    PHP:
    include 'includes/common.inc.php';
    replace with
    PHP:
    include 'common.php';
     
  14. TheWebFanatik

    TheWebFanatik Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Hi Athera, are you saying that you used everything that Jason provided & then made the changes you specified here & it will work in v1.1.1 ??
     
  15. athera

    athera Active Member

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    282
    Likes Received:
    40
    Hi Yes you got it. If you make the above changes it will work with v1.1.1
     
  16. TheWebFanatik

    TheWebFanatik Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Thank you Athera, i'll give it a try :)
     
  17. N3M3SIS

    N3M3SIS Donor Donor

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    2
    I have installed this mod on 1.1.1
    I replace

    $_SESSION['WEBID_LOGGED_IN'] AND include 'includes/common.inc.php';

    but i get this error

    INSERT INTO banners VALUES (NULL, 'pic.png', 'png', 0, 0, 'http://url.com/active_auctions.php?user_id=1', '!! Action !!', '', 10, 150, 25, 7) Column count doesn't match value count at row 1 page:/var/www/virtual/url.com/webid/htdocs/admin/userbanners.php line:95

    line:95 is this
    $system->check_mysql(mysql_query($query), $query, __LINE__, __FILE__);

    someone has an idea ?
     
  18. nay27uk

    nay27uk Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    5,573
    Likes Received:
    549
    When it says a line number that is not a fact its basically saying around line 95.

    Check the lines above 95 your error is while it is trying to insert data into the database but the number of data colums it is trying to add do not match the amount of colums in the database table.

    In other words you have not added a colum to your database that this mod may use
     
    N3M3SIS likes this.
  19. N3M3SIS

    N3M3SIS Donor Donor

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    2
    Yes i have found it but now i have annother error

    INSERT INTO banners VALUES (NULL, 'pic.jpg', 'jpg', 0, 0, 'http://url.com/active_auctions.php?user_id=1', '!! Action !!', '', 50, 1500, 1000, 7, ) You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 5 page:/var/www/virtual/url.com/webid/htdocs/admin/userbanners.php line:95

    // Update database
    $query = "INSERT INTO " . $DBPrefix . "banners VALUES
    (NULL, '" . mysql_real_escape_string($_FILES['bannerfile']['name']) . "',
    '" . $FILETYPE . "', 0, 0, '" . $_POST['url'] . "',
    '" . mysql_real_escape_string($_POST['sponsortext']) . "', '" . mysql_real_escape_string($_POST['alt']) . "',
    " . intval($_POST['purchased']) . ", " . $imagewidth . ", " . $imageheight . ", " . $id . ", ".$seller.")";
    $system->check_mysql(mysql_query($query), $query, __LINE__, __FILE__);
    $ID = mysql_insert_id();
     
  20. nay27uk

    nay27uk Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    5,573
    Likes Received:
    549
    Ok you have one line of code that looks different to the two above.

    Try this instead

    PHP:
    // Update database
    $query "INSERT INTO " $DBPrefix "banners VALUES
    (NULL, '" 
    mysql_real_escape_string($_FILES['bannerfile']['name']) . "',
    '" 
    $FILETYPE "', 0, 0, '" $_POST['url'] . "',
    '" 
    mysql_real_escape_string($_POST['sponsortext']) . "', '" mysql_real_escape_string($_POST['alt']) . "',
    '" 
    intval($_POST['purchased']) . ", " $imagewidth ", " $imageheight ", " $id ", ".$seller.")"';
    $system->check_mysql(mysql_query($query), $query, __LINE__, __FILE__);
    $ID = mysql_insert_id();
    Not sure it will make a difference but worth a try
     

Share This Page