PDA

View Full Version : How to edit home page?



Wingtrader
07-01-2009, 04:21 PM
Hey,

How can I put the news and a welcome message on the homepage before the Next Ending part?

Thanks!

clivester
07-01-2009, 05:39 PM
Go to WeBid/themes/default/home.html

You can copy that file, to keep a backup of the original, and edit it to make the changes you want. You have to delete the files in WeBid/cache to see the changes on the installed site.

Wingtrader
07-01-2009, 06:06 PM
Ok thank you., and I've one more question. How can I add another page like about-us? And then add it to the navigation?

renlok
07-01-2009, 06:20 PM
there already is an about us page just search the admin panel to edit it.

Wingtrader
07-01-2009, 06:24 PM
No I mean a page that looks like the about us page. I want to make a Donation page and add this to the navigationbar two.

clivester
07-01-2009, 06:33 PM
That's a lot harder if you don't know PHP scripting.

Easy way is to modify the template page by putting in a link yourself to another page you build on your site.

By the way, here is a very rough edit of the home.html file as an example of how you can mod the template file. Copy it to your WeBid/themes/default directory, rename your original home.html and change this example to home.html.

Go into WeBid/cache and delete tpl_default_home.html.php before you try to view it.

If you try to edit the templates its best to use a text based editing program like AptEdit Pro,GridinSoft Notepad, PSPad, etc. as many of the WYSIWYG editors add extraneous stuff that screws things up.[attachment=0:1buvjuk7]home_test3.zip[/attachment:1buvjuk7]

Wingtrader
07-01-2009, 08:04 PM
Thank you! You are really helpfull, but I have another question (again sorry)

I can't find the line where I can change the text color of the navigation bar. When I edit this in the admin area it keeps the same, and I can't find it in the css itself

renlok
07-01-2009, 08:08 PM
well if you dont know php its probably best if you just hard code the template

so make a file called donate.php in the root of your WeBid installation with the following contents

<?php
include "includes/config.inc.php";
include "header.php";
$template->set_filenames(array(
'body' => 'donate.html'
));
$template->display('body');
include "footer.php";
?>

then make a file in themes/default called donate.html which has all the html needed for a paypal donate button or whatever you want to show on the page.


Thank you! You are really helpfull, but I have another question (again sorry)

I can't find the line where I can change the text color of the navigation bar. When I edit this in the admin area it keeps the same, and I can't find it in the css itself

in the default theme folder the style.css file

Wingtrader
07-01-2009, 08:22 PM
Thanks for the anwser, I know where the css file is located. But I tried editing some lines wich I thought where the good one but it won't change (even after cleaning the cache).

And how can I add a donate link to the navigation bar?

renlok
07-01-2009, 08:28 PM
to add the link in the header edit overall_header.tpl
add

<td>donate ({SITEURL}donate.php)</td>

after

<td>{L_148} ({SITEURL}faqs.php)</td>

Wingtrader
07-01-2009, 08:36 PM
I can't find a overall_header.tpl. Not in the main, not in the themes and not in the includes ....

renlok
07-01-2009, 08:40 PM
ooops my bad its called global_header.html :D

Wingtrader
07-01-2009, 08:45 PM
hahaha ok :D

And do you already now about how to change the text color (in the naviagtion bar).
And I have yet another question, sorry I'm realy noob :geek: But how can I change the age limit? Now you must be 18 years or older to register, how can I remove this?

renlok
07-01-2009, 08:50 PM
um i cba to look though the style sheet but you can change the colour by changing

<table cellspacing="0" class="table-bar">
to

<table cellspacing="0" class="table-bar" style="background-color:#<the colour you want>">
in global_header.html


and to change the age limit on register.php
at the top theres a function called CheckAge in it change 18 to whatever you want the limit to be (there 3 instances of 18 youll need to change)

Wingtrader
07-01-2009, 08:52 PM
I don't need to change the background color but the text color of home, etc...

And I tried adding the donate button but it didn't work, even when I mimicked the line above (see attached file)

renlok
07-01-2009, 08:55 PM
i think you forgot to attach the file ^^

use

<table cellspacing="0" class="table-bar" style="color:#<the colour you want>">

and you have to clear the template cache after editing the templates

Wingtrader
07-01-2009, 09:02 PM
Ok the donate button works now, but how to add a spacer? :lol:

renlok
07-01-2009, 09:05 PM
change

<td>{L_148} ({SITEURL}faqs.php)</td>
to

<td>{L_148} ({SITEURL}faqs.php)<div class="imgSep">{SITEURL}images/transparent.gif</div></td>
in global_header.html

;)

Wingtrader
07-01-2009, 09:08 PM
Ok, and I need to bother you again :cry: text colors didn't changed (cleaned the cache too)

renlok
07-01-2009, 09:12 PM
hmm try
search style.css for

.table-bar a:link { text-decoration: none; text-transform: uppercase; color: #666666; }

.table-bar a:visited { color: #666666; }
and change #666666 to the colour you want

Wingtrader
07-01-2009, 09:18 PM
Guess what it worked :D !! Ok final question for today, you really helped me so much today!

I've made a test auction, but when I try to delete it via the admin area it keeps coming back. So I press delete, I get a white screen (inside the lay-out etc, the admin control panel is still tthere on the left) and when I go to open auctions, it is still there. Could this be a bug in 1.7.2. ?

renlok
07-01-2009, 09:38 PM
oh yes it is change

$system->check_mysql(mysql_query($query);, $query, __LINE__, __FILE__);
to

$system->check_mysql(mysql_query($query), $query, __LINE__, __FILE__);

Wingtrader
08-01-2009, 07:20 AM
In wich file?

And how can I delete the Choose Language box? And make a Link Box under the news box (on the homepage)

Wingtrader
08-01-2009, 12:27 PM
And the style.css doesn't let me align my logo in the center: www.perfectflightware.com/wingtrader (http://www.perfectflightware.com/wingtrader)

Wingtrader
08-01-2009, 07:10 PM
Or should I make that change in the database?

renlok
08-01-2009, 07:19 PM
to make the logo display in the middle in global_header.html
change

<tr>
<td width="50%">
{LOGO}
</td><td width="50%">
{BANNER}
</td>
</tr>
to

<tr>
<td width="100%">
{LOGO}
</td>
</tr>

and to hide the language selection thing just delete all other languages

Wingtrader
08-01-2009, 07:30 PM
Ok thank you, and where do I put that fix you gave me in wich file?

renlok
08-01-2009, 07:36 PM
deleteauction.php i think

Wingtrader
08-01-2009, 07:55 PM
that fix didn't work (see attached file)

jbilliau
09-01-2009, 02:06 PM
Thats because you didn't do it correctly.

You need to strip the ; after ($query)

The code should be change to:


$system->check_mysql(mysql_query($query), $query, __LINE__, __FILE__);

Wingtrader
09-01-2009, 04:01 PM
Ok, I've made some progress now: www.wing-trader.com (http://www.wing-trader.com)
But how can I change those >> before eacht categorie on the home page ?

renlok
09-01-2009, 04:07 PM
by changing url(img/bullet.gif) in the style sheet

Wingtrader
09-01-2009, 07:58 PM
Hi,

Some of my test users get this error : Incorrect date format.

renlok
09-01-2009, 08:46 PM
on which page?

Wingtrader
09-01-2009, 09:04 PM
When they try to register its the new RC 7 version. Also when I want to place a bid it says it placed, but when I return to the auction it isn't. And it says with a buy now auction that it isn't avaible for this auction (it should).
And when I try to edit membership levels trough the admin panel it won't save the changes. Very weird, it was a fresh install of RC 7

Wingtrader
09-01-2009, 09:07 PM
Disregard that bit abou placing a bid, that is ok now. But the buy now isn't

renlok
09-01-2009, 09:11 PM
ill have a look i registered on your site can you accept my account

and registeration is fine the users commenting on that are probably just putting the date in the wrong format

Wingtrader
09-01-2009, 09:51 PM
account is activated

Wingtrader
10-01-2009, 09:38 AM
Spot another problem, the gallery won't show up. And the thumbnail shows this error:

http://www.wing-trader.com/getthumb.php ... 736989.jpg (http://www.wing-trader.com/getthumb.php?w=100&fromfile=uploaded/2/r194395_736989.jpg)

Also when someone creates an auction they get this line in there e-mail: <#a_altfeedue#>

Wingtrader
10-01-2009, 02:17 PM
Another question:

How can I edit the appearance of e-mails that are automatically sended.

So the welcome e-mails and the activation e-mails. The new auction created e-mail etc...

Wingtrader
10-01-2009, 02:25 PM
And again found some problems:

- I can't update bid icrements trough admin panel, it doesn't save the changes, same is with the membership levels.

Just to help you guys making it bug free :) its great software!

jbilliau
10-01-2009, 03:19 PM
I've submitted this already here viewtopic.php?f=4&t=189 (http://www.webidsupport.com/viewtopic.php?f=4&t=189)